Tarih : 30.04.2026
Sayı : BBDAS/2026-88
Konu : İşsizlik Sigortası Primi Devlet Payı Oranı İndirildi
- 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 49’uncu Maddesinde yer alan düzenlemeye göre %1 oranında uygulanmakta olan işsizlik sigortası Devlet Payı oranı 01/05/2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, %0,5 olarak yeniden belirlenmiştir.
Bilindiği üzere, 4447 Sayılı Kanun’un 49’uncu maddesi gereğince, işsizlik sigortası primi, sigortalının prime esas aylık brüt kazançlarından % 1 sigortalı, % 2 işveren ve %1 Devlet payı olarak alınmaktaydı.
Bu değişiklikle beraber, devlet tarafından ödenen %1 oranındaki işsizlik sigortası Devlet Payı oranı %0,5 puan indirilerek, Hazine tarafında bu oranda tasarrufa gidilmiş oldu.
Bu oran değişikliği işveren sigorta prim maliyeti açısından bir etki oluşturmayacaktır.
Saygılarımızla.
BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş.
(!) Sirkülerimiz yayımlandığı tarih itibariyle; ilgili olduğu mevzuat düzenlemelerinin duyurulmasına yönelik genel açıklamalar içermektedir. Mevzuat düzenlemeleri karşısında, her olayın kendine has özellikleri ile birlikte değerlendirilerek getireceği yükümlülükler veya sağlayacağı avantajlar titizlikle değerlendirilmelidir. Mevzuat değişiklikleri üzerine yapılabilecek yorum, eleştiri veya tavsiyeler önemli görülen konulara dikkat çekmeye yönelik olup, uygulamada ilgili kurum veya kuruluşların belirlediği usul ve esaslara göre işlem yapılması esastır. Konularında uzman kadrolarımızdan olaya özgü ilave görüş alınmadan, sadece sirkülerimiz esas alınarak yapılacak işlemler sonucunda doğabilecek zarar ve yükümlülüklerden yazar veya müşavirliğimiz sorumlu tutulamaz.
192 kişi tarafından görüntülenmiştir.