MERKEZ0(212) 433 83 00
ANTALYA0(242) 248 26 06
BURSA0(224) 240 09 07
KAYSERİ0(352) 220 50 40

2020-9-Sadece Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (1003B) Gönderilebilmesi İçin Ayrıca Kullanıcı Kodu Parola ve Şifre Alınması İmkanı Getirildi

Tarih              : 14.01.2020

Sayı                : 2020-9

Konu              : Sadece Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi (1003B) Gönderilebilmesi İçin Ayrıca Kullanıcı Kodu, Parola ve Şifre Alınması İmkanı Getirildi

 
 
13 Ocak 2020 tarihli ve 122 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile, vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapmak zorunda olanlar ile 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini bildirmekle yükümlü olanların, sadece hizmet erbabına ödenen ücretlerden yapılan vergi kesintilerini matrahlarıyla birlikte ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile mevcut e-beyanname şifresinden ayrı olarak kullanıcı kodu, parola ve şifre alınması suretiyle elektronik ortamda gönderebilmelerine imkân sağlanmıştır.

 
Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi  (1003B) Gönderilmesine Yönelik Ayrıca Kullanıcı Kodu, Parola ve Şifre Alınması:
 
  • Beyannamelerini elektronik ortamda kendileri gönderme şartlarını taşıyan mükellefler/işverenler elektronik ortamda beyanname göndermek için vergi dairesinden aldıkları kullanıcı kodu, parola ve şifre ile diğer beyannameleri ile birlikte Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini de gönderebilmektedirler. 
  • Beyannamelerini elektronik ortamda kendileri gönderme şartlarını taşıyan mükelleflerin/işverenlerin “Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin Elektronik Ortamda Gönderilmesine İlişkin Talep Formu (Ücret ile sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine yönelik)”nu (Ek-1) doldurarak bağlı oldukları vergi dairesine müracaat etmeleri halinde 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda gönderebilmeleri için kendilerine ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre verilecektir. 
  • Diğer taraftan, 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda gönderebilmek için ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre alan mükelleflerden merkez işyeri haricinde şubesi/şubeleri bulunanlara, şubelerine ait 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda göndermek üzere ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre talep etmeleri halinde şube/şubeler için ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre verilecektir. 
  • 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda gönderebilmek için ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre alan mükellefler/işverenler, 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini yeni aldıkları bu kullanıcı kodu, parola ve şifre ile gönderebilecek ve gönderdikleri beyannameleri bu kullanıcı kodu, parola ve şifre ile görüntüleyebileceklerdir. Elektronik ortamda beyanname göndermek üzere alınan mevcut kullanıcı kodu, parola ve şifreler ile 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi elektronik ortamda gönderilemeyecek ve görüntülenemeyecektir. 
  • Diğer taraftan, 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda gönderebilmek için ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre alan mükelleflerin/işverenlerin, daha önce elektronik ortamda beyanname göndermek üzere aldıkları mevcut kullanıcı kodu, parola ve şifreleri ile 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi dışında kalan beyannamelerini eskiden olduğu gibi elektronik ortamda gönderebileceği ve görüntüleyebileceği tabiidir. 
  • ÖRNEK: (A) Limited Şirketinin Ankara Seğmenler Vergi Dairesinde kurumlar vergisi, katma değer vergisi ve gelir (stopaj) vergisi mükellefiyeti bulunmaktadır. (A) Limited Şirketinin 100 çalışanı bulunmaktadır. Ayrıca anılan şirket, serbest meslek işleri dolayısıyla bu işleri icra edenlere yaptığı ödemeler ile işyeri kiralanması karşılığı yaptığı ödemelerden gelir vergisi kesintisi yapmaktadır.
 
(A) Limited Şirketi, 15/3/2020 tarihinde bağlı olduğu Seğmenler Vergi Dairesine bu Sirküler ekindeki form ile başvurarak 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesini elektronik ortamda göndermek için ayrı bir kullanıcı kodu, parola ve şifre almıştır. Şifresini aldığı tarihten itibaren ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintileri ile sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ile prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecektir.
 
Adı geçen şirket, serbest meslek işleri dolayısıyla bu işleri icra edenlere yaptığı ödemeler ile işyeri kiralanması karşılığı yaptığı ödemeler üzerinden yaptığı gelir vergisi kesintilerini ise 1003A Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edecektir.
 
 
  • Sirkülere Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
  • Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Elektronik Ortamda Gönderilmesine İlişkin Talep Formu’na Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
  • Şifre İle İlgili Yetki Tablosu’na Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.
 
Saygılarımızla.
 
            BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM VE YMM A.Ş.

6201 kişi tarafından görüntülenmiştir.

VERGİ SİRKÜLERİ


BOĞAZİÇİ BAĞIMSIZ DENETİM ve YMM A.Ş.


Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş. vergi ve yönetim danışmanlığı hizmetleri veren profesyonel bir organizasyondur.

© Copyright 2016-2024 | Boğaziçi Bağımsız Denetim ve YMM A.Ş.